MS Excel Question and Answer | Microsoft Excel Model Paper Set - 06

Microsoft Excel Model Paper Set Questions and Answers Test

Microsoft-excel-model-paper-set

Microsoft Excel Model Paper Question & Answer by: Mangal Sir

Hello Friend's today we are talking about most important topic Microsoft Excel Questions and Answers for Computer Exam and General Knowledge helpful for Competitive exams. MS Excel MCQ Questions and Answers based on the computer basics. MS Excel are always important for the banking examinations. For NIELIT Exam, Govt. Departmental Exam, IBPS PO, IBPS Clerk and Others EXAM. Microsoft Excel Model Paper Set Questions with Answer.

Choose from these blogs for collection of Microsoft Excel questions and answers:


Microsoft Excel Model Paper
MCQ Set : 06

126.    When you use the fill effects in the format data series dialog box, you can not
[A] Rotate text on the chart               
[B] Select a fore ground colour
[C] Select a pattern                            
[D] Select a background colour
Correct Answer: A

127.    Paper spreadsheets can have all the same advantages as an electronic spreadsheet except which of the following?
[A] Rows and columns      
[B] Headings               
[C] Speed           
[D] None
Correct Answer: C

128.    Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
[A] Save the workbook                                     
[B] Modify the worksheet
[C] Enter text and data                                     
[D] Copy the worksheet
Correct Answer: D

129.    What’s a quick way to extend these numbers to a longer sequence, for instance 1 through 20?
[A] Select both cells, and then drag the fill handle over the range you want, for instance 18 more rows
[B] Select the range you want, include both cells, point to fill on the Edit menu, and then click down.
[C] Copy the second cell, click in the cell below it, on the standard toolbar click the down arrow on the Paste button, and then click Paste Special
[D] All of the above
Correct Answer: A

130.    To insert three columns between columns D and E you would
[A] Select column D                         
[B] Select column E
[C] Select columns E, F and G         
[D] Select columns D, E, and F
Correct Answer: B

131.    To center worksheet titles across a range of cell, you must
[A] Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
[B] Widen the columns
[C] Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
[D] Widen the column
Correct Answer: A

132.    When integrating Ms-Word and Excel, Word is usually the
[A] Server           
[B] Source           
[C] Client             
[D] None
Correct Answer: C

133.    Charts tips can
[A] Show the formatting of a data label        
[B] Show the name of a data series
[C] Show the value of data point                  
[D] b and c
Correct Answer: D

134.    The Name box
[A] Shows the location of the previously active cell
[B] Appears to the left of the formula bar
[C] Appears below the status bar
[D] Appears below the menu bar
Correct Answer: B

135.    How do you change column width to fit the contents?
[A] Single-click the boundary to the left to the column heading
[B] Double click the boundary to the right of the column heading
[C] Press Alt and single click anywhere in the column
[D] All of the above
Correct Answer: B

136.    When you work with large worksheets, you may need to
[A] Size the worksheet to fit on the specific number of pages
[B] Add and remove page breaks
[C] Specifies only certain print areas
[D] All of the above
Correct Answer: D

137.    Hyperlinks cannot be
[A] Special shapes like stars and banners          
[B] Drawing objects like rectangles ovals
[C] Pictures                                                          
[D] All can be hyperlinks
Correct Answer: D

138.    You can use the horizontal and vertical scroll bars to
[A] Split a worksheet into two panes        
[B] View different rows and columns
[C] Edit the contents of a cell                     
[D] View different worksheets
Correct Answer: B

139.    What do we call a computer program that organizes data in rows and columns of cells? You might use this type of program to keep a record of the money you earned moving lawns over the summer.
[A] Spreadsheet program                   
[B] Database program
[C] Word processor program              
[D] Desktop publisher program
Correct Answer: A

140.    You can add an image to a template by clicking the Insert Picture from File button on the …. Toolbar.
[A] Standard    
[B] Formatting      
[C] Drawing          
[D] Picture
Correct Answer: D

141.    To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the
[A] Tab key       
[B] Alt key         
[C] Shift key           
[D] Ctrl key
Correct Answer: D

142.    When creating a vertical page break
[A] The active cell must be A1    
[B] The active cell can be anywhere in the worksheet
[C] The active cell must be in row 1 
[D] The active cell must be in column A
Correct Answer: C

143.    To activate the previous cell in a pre-selected range, press
[A] The Alt key  
[B] The Tab key     
[C] The Enter key      
[D] None of above
Correct Answer: D

144.    When the formula bar is activated, you can see
[A] The Edit Formula button         
[B] The Cancel button
[C] The Enter button                      
[D] All of the above
Correct Answer: D

145.    In a worksheet you can select
[A] The entire worksheet    
[B] Rows       
[C] Columns       
[D] All of these
Correct Answer: D

146.    When you print preview a worksheet
[A] the entire worksheet is displayed               
[B] the selected range is displayed
[C] the active portion of the worksheet is displayed      
[D] All of these
Correct Answer: D

147.    You can group non-contiguous worksheets with
[A] The group button on the standard toolbar     
[B] The shift key and the mouse
[C] The ctrl key and mouse                               
[D] The alt + enter key
Correct Answer: C

148.    Weight refers to
[A] The print density of characters          
[B] The height of the printed character
[C] Upright or slanted shape                 
[D] The design and appearance of characters
Correct Answer: A

149.    When you link data maintained in Excel workbook to a Word document
[A] The Word document cannot be edited  
[B] The Word document contains a reference to the original source application
[C] The word document must contain a hyperlink
[D] The word document contains a copy of the actual data
Correct Answer: B

150.    When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does this signify?
[A] There is an error in the cell            
[B] There is a comment associated with the cell
[C] The font colour for text in the cell is red  
[D] A formula cannot be entered into the cell
Correct Answer: B

Post a Comment

0 Comments