MS Word | Computer Fundamental - Microsoft Word Model Paper Set - 02

Microsoft Word Computer Knowledge Questions and Answers Test


Microsoft_Word_Model_Paper_Set

Microsoft Word Model Paper Question & Answer by: Mangal Sir

Hello Friend's today we are talking about most important topic Microsoft Word Questions and Answers for Computer Exam and General Knowledge helpful for Competitive exams. MS Word MCQ Questions and Answers based on the computer basics. MS Word are always important for the banking examinations. For NIELIT Exam, Govt. Departmental Exam, IBPS PO, IBPS Clerk and Others EXAM. Microsoft Word Model Paper Set Questions with Answer.

Choose from these blogs for collection of Microsoft Word questions and answers:

Microsoft Word Model Paper
MCQ Set : 02

51. Why the document you created at home displays with a different font at school?
[A] Because you have a different printer at school than at home
[B] Because you have a different monitor at school than at home
[C] Because the font you used at home is not installed on your school computer
[D] Because the version of Windows is different
Correct Answer: C

52. Ctrl + B
[A] Search the selected text
[B] Paste the selected text
[C] Bold the selected text
[D] Open the specified file
Correct Answer: C

53. A master document contains_________, each of which contains a pointer to a file on a disk?
[A] Placeholders
[B] Sub documents
[C] Bookmarks
[D] References
Correct Answer: B

54. If the number of columns is selected 1 and the line between check box is marked, where is the line drawn?
[A] in the left margin
[B] in the right margin
[C] both in left and right margin
[D] None of Above
Correct Answer: D

55. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on
[A] Save tab on Options dialog box
[B] Save As dialog box
[C] Both of above
[D] None of above
Correct Answer: A

56. After typing header text, how can you quickly enter footer text?
[A] Press PageDown key and type the text for footer
[B] Click on Switch between Header & Footer then type the text
[C] Both of above
[D] None of above
Correct Answer: C

57. To move the cursor page to page of document
[A] Ctrl + PgDn
[B] Ctrl + PgUp
[C] Both of above
[D] None of above
Correct Answer: C

58. You can jump to the next column by
[A] Clicking with your mouse on the next column
[B] Press Alt + Down-arrow
[C] Both of above
[D] None of Above
Correct Answer: C

59. Which of the following enables you to paste data multiple times?
[A] Windows Clipboard
[B] Office Clipboard
[C] Both Windows & Office Clipboard
[D] None of the all
Correct Answer: C

60. You need to jump to the next column breaking current column right at the cursor position. How can you break column?
[A] Pressing Ctrl + Enter
[B] Pressing Alt + Shift + Enter
[C] Break command from Insert menu
[D] Both [B] and [C]
Correct Answer: C

61. In Word you can force a page break
[A] By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
[B] By using the Insert/Section break on the Insert tab
[C] By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + Enter
[D] By changing the font size of your document
Correct Answer: C

62. How can you increase the font size of selected text by one point every time?
[A] By pressing Ctrl + ]
[B] By pressing Ctrl + [
[C] By pressing Ctrl + }
[D] By pressing Ctrl + {
Correct Answer: A

63. How to use Format Painter multiple times
[A] By Click on Lock Format Painter Icon
[B] By Double Click on the Format Painter Icon
[C] By Selecting Edit -> Format Painter -> Multiple Use
[D] Format Painter cannot be use multiple times
Correct Answer: B

64. What is the default font used in MS Word 2007 document?
[A] Times New Roman
[B] Arial
[C] Calibri
[D] Periti
Correct Answer: C

65. Word includes a series of predefined graphics called _____ that can be inserted into a Word document.
[A] clip art
[B] hyperlinks
[C] captions
[D] bookmarks
Correct Answer: A

66. A (n) _____is a dot or other symbol positioned at the beginning of a paragraph.
[A] bullet
[B] logo
[C] cell
[D] target
Correct Answer: A

67. Which of the following is not a type of page margin?
[A] Left
[B] Right
[C] Center
[D] Top
Correct Answer: C

68. Uppercase on Change Case dialog box and All Caps on Fonts dialog box both converts selected text into Capital Letters. What’s the difference between the two?
[A] Both are same. They are only two different ways of capitalize text.
[B] It is faster to convert from Change Case than from Font dialog box
[C] Change Case makes conversion permanent but All Caps on Font can always be reverted
[D] All Caps on Font dialog box makes the change permanent where Change Case can be always reverted
Correct Answer: C

69. Ctrl + A
[A] Align Right
[B] Select All
[C] Change font
[D] Save document
Correct Answer: B

70. Which of the following is not on Home ribbon?
[A] Columns
[B] Font colour
[C] Change Style
[D] Font
Correct Answer: A

71. When three hyphens, underscores, equal signs, asterisks, or number signs are typed and then the enter key is pressed, the Auto Format feature _____.
[A] places a border above a paragraph
[B] creates a numbered list
[C] changes the characters to an end dash
[D] creates a bulleted list
Correct Answer: A

72. Microsoft Office Word is a (n) _____.
[A] area in the computer’s main memory in which Microsoft Office text files are stored temporarily
[B] program included with Windows 2000 that can be used only to create or edit text files, smaller than 64K, that do not require formatting
[C] classified password that prevents unauthorized users from accessing a protected Microsoft Office item or document
[D] full-featured word processing program that can be used to create and revise professional looking documents easily
Correct Answer: D

73. Ctrl + E
[A] Exit Application
[B] Select All
[C] Clear All
[D] Align Centre
Correct Answer: D

74. When a custom tab stop is set, Word _____.
[A] clears all default tab stops
[B] clears all default tab stops to the right of the custom tab stop
[C] clears all default tab stops to the left of the custom tab stop
[D] does not clear any default tab stops
Correct Answer: C

75. When inserting Page number in footer it appeared 1 but you wish to show. How can you do that?
[A] From format menu choose bullets and Numbering and configure necessary setting
[B] From Insert menu choose Page Number and specify necessary setting
[C] Click on Page Number Format tool and specify required setting
[D] All of above
Correct Answer: C

76. How do you close a word document without closing Word window?
[A] Click on the Close button on the title bar
[B] Click on X minimize button on the title bar
[C] Click on the Close command on Office menu
[D] Click Exit on the File menu
Correct Answer: C

77. To switch between insert mode and over type mode_____
[A] click Caption on the Insert menu
[B] double-click the OVR status indicator on the status bar
[C] click Text Box on the Insert menu
[D] double-click the INS status indicator on the status bar
Correct Answer: B

78. What should you do if you require to paste the same format in many places?
[A] Click the Format painter and go on pasting in many places holding Alt Key
[B] Double click the format painter then go on pasting in many places
[C] Click the format painter then go on pasting to many places holding Ctrl Key
[D] All of above
Correct Answer: B

79. Which would you choose to save a document with a new name?
[A] Press Ctrl + S
[B] Click File, Save
[C] Click Tools, Options, Save
[D] Click File, Save As
Correct Answer: D

80. You cannot close MS Word application by
[A] Choosing File menu then Exit sub menu
[B] Press Alt+F4
[C] Click X button on title bar
[D] From File menu choose Close sub menu
Correct Answer: D

81. Which of the following option is not available in Insert >> Picture ?
[A] Chart
[B] Word Art
[C] Clip Art
[D] Graph
Correct Answer: D

82. Which option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord?
[A] New
[B] Quit
[C] Close
[D] Exit
Correct Answer: C

83. Ctrl + O
[A] Save Document
[B] Print Document
[C] Close Document
[D] Open Document
Correct Answer: D

84. Which feature do you use to create a newspaper like document?
[A] Bullets & numbering
[B] Tables
[C] Columns
[D] Tab stops
Correct Answer: C

85. A _____ contains buttons, boxes, and menus that allow tasks to be performed more quickly than using the menu bar.
[A] format bar
[B] status bar
[C] command bar
[D] toolbar
Correct Answer: D

86. A letterhead should contain all of the following EXCEPT ____.
[A] full street address
[B] logo
[C] complete legal name of the company, group, or individual
[D] None of the above
Correct Answer: D

87. Which of the following is not available in Font Spacing?
[A] Normal
[B] Loosely
[C] Condensed
[D] Expanded
Correct Answer: B

88. To convert a hyperlink e-mail address to regular text, right-click the e-mail address and then click _____ on the shortcut menu.
[A] Edit Hyperlink
[B] Select Hyperlink
[C] Convert Hyperlink
[D] Remove Hyperlink
Correct Answer: D

89. Which enables you to move directly to specific location in a document?
[A] Sub documents
[B] Bookmarks
[C] Cross-references
[D] Outlines
Correct Answer: C

90. Each time the _____ key is pressed, the paragraph formatting in the previous paragraph is carried forward to the next paragraph.
[A] Enter
[B] Shift
[C] Ctrl
[D] Alt
Correct Answer: A

91. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?
[A] Alt + Ctrl + C
[B] Alt + C
[C] Ctrl + C
[D] Ctrl + Shift + C
Correct Answer: A

92. What is the short cut key to open Font dialog box?
[A] Ctrl + F
[B] Alt + Ctrl + F
[C] Ctrl + D
[D] Ctrl + Shift + D
Correct Answer: C

93. What is the shortcut key to "Centre Align" the selected text?
[A] Ctrl + C
[B] Ctrl + E
[C] Ctrl + F
[D] None of above
Correct Answer: B

94. What is the shortcut key for Spelling Check in document?
[A] F7
[B] Shift + F7
[C] Ctrl + F7
[D] Alt + F7
Correct Answer: A

95. What is the shortcut key to Update Formula in a table?
[A] F9
[B] Alt + F9
[C] Ctrl + F9
[D] Shift + F9
Correct Answer: A

96. What is the shortcut key for "Font" dialog box?
[A] Ctrl + F
[B] Ctrl + D
[C] Ctrl + G
[D] None of the above
Correct Answer: B

97. What is the shortcut key for "Find and Replace" dialog box?
[A] Ctrl + F
[B] Ctrl + R
[C] Ctrl + H
[D] Ctrl + Shift + F
Correct Answer: C

98. What is the shortcut key to "Insert Hyperlink" in a document?
[A] Ctrl + H
[B] Ctrl + L
[C] Ctrl + K
[D] None of above
Correct Answer: C

99. How can you access the font size tool on formatting toolbar?
[A] Ctrl + S
[B] Ctrl + Shift + S
[C] Ctrl + P
[D] Ctrl + Shift + P
Correct Answer: D

100. What is the shortcut key for "Subscript" the selected text?
[A] Ctrl + =
[B] Ctrl + -
[C] Ctrl + Shift + =
[D] Ctrl + Shift + -
Correct Answer: A

Post a Comment

0 Comments