MS Word | Computer Fundamental - Microsoft Word Model Paper Set - 03

Microsoft Word Computer Knowledge Questions and Answers Test


Microsoft Word Model Paper Question & Answer by: Mangal Sir

Hello Friend's today we are talking about most important topic Microsoft Word Questions and Answers for Computer Exam and General Knowledge helpful for Competitive exams. MS Word MCQ Questions and Answers based on the computer basics. MS Word are always important for the banking examinations. For NIELIT Exam, Govt. Departmental Exam, IBPS PO, IBPS Clerk and Others EXAM. Microsoft Word Model Paper Set Questions with Answer.

Choose from these blogs for collection of Microsoft Word questions and answers:

Microsoft Word Model Paper
MCQ Set : 03

101. What is the shortcut key for "Superscript" the selected text?
[A] Ctrl + =
[B] Ctrl + -
[C] Ctrl + Shift + =
[D] Ctrl + Shift + -
Correct Answer: C

102. What is the shortcut key to Close Active Document in Microsoft Word?
[A] Ctrl + F4
[B] Shift + F4
[C] Ctrl + Shift + F4
[D] None of above
Correct Answer: A

103. What is the shortcut key to show font dialog box?
[A] Ctrl + D
[B] Ctrl + Shift + F
[C] Ctrl + Shift + P
[D] All of the above
Correct Answer: D

104. How to remove all character formats?
[A] Shift + Spacebar
[B] Shift + Enter
[C] Ctrl + Spacebar
[D] Ctrl + Enter
Correct Answer: C

105. What is the shortcut key to "Undo" the last action in a document?
[A] Ctrl + X
[B] Ctrl + Y
[C] Ctrl + Z
[D] None of above
Correct Answer: C

106. Which key do you press to force a page break?
[A] CTRL+ALT
[B] CTRL+ break
[C] CTRL+ Enter
[D] none of the above
Correct Answer: C

107. To increase a paragraph indent, use the _____ shortcut keys.
[A] Ctrl + L
[B] Ctrl + E
[C] Ctrl + O
[D] Ctrl + M
Correct Answer: D

108. To move to the end of the document, press the _____ key(s).
[A] Down Arrow
[B] End
[C] Ctrl + Down Arrow
[D] Ctrl + End
Correct Answer: D

109. Which key is used to select all the text in the document?
[A] Ctrl + T
[B] Ctrl + A
[C] Ctrl + F
[D] Ctrl + N
Correct Answer: B

110. To undo the last work, press ….
[A] Ctrl + U
[B] Ctrl + Y
[C] Ctrl + Z
[D] Ctrl + W
Correct Answer: C

111. The scroll box on the vertical scroll bar indicates the _____.
[A] position of the insertion point from the top of the page
[B] distance of the insertion point from the left margin
[C] current relative location of the document portion displayed in the window
[D] rank of the word in which the insertion point is found
Correct Answer: C

112. Headers and footers can include text and graphics, as well as the _____.
[A] current date
[B] page number
[C] current time
[D] all of the above
Correct Answer: D

113. Text boundary can be displayed or hidden from
[A] Auto text option from Insert menu
[B] Options from Tools menu
[C] Customize from Tools menu
[D] All of above
Correct Answer: B

114. _____ are types of changes that occur when text has been omitted from a document and must be inserted later.
[A] Copy
[B] Paste
[C] Cut
[D] Paste Special
Correct Answer: C

115. Which would you choose to move selected text from one place to another?
[A] Move and Paste
[B] Copy and Paste
[C] Cut and Paste
[D] Delete and Paste
Correct Answer: D

116. Ctrl + X
[A] Close Document
[B] Close Word Application
[C] Cut the Selected Contents
[D] Copy the Selected Contents
Correct Answer: C

117. Which is not a data source component?
[A] mail merge toolbar
[B] header row
[C] data fields
[D] data records
Correct Answer: A

118. In Word, the mailing list is known as the ____________.
[A] data sheet
[B] source
[C] data source
[D] sheet
Correct Answer: C

119. On the horizontal ruler, an upside-down T indicates a _____ tab stop.
[A] left-aligned
[B] right-aligned
[C] decimal-aligned
[D] centred
Correct Answer: D

120. To erase a character to the right of the insertion point, press the _____ key.
[A] cancel
[B] backspace
[C] delete
[D] either b or c
Correct Answer: C

121. Ctrl + D
[A] Delete Dialog Box
[B] Font Dialog Box
[C] Delete All
[D] Do nothing
Correct Answer: B

122. Ctrl + Y
[A] Undo the last Action
[B] Repeat the last Action
[C] Delete the last page
[D] Delete the first page
Correct Answer: B

123. "Ctrl + Delete" is used to
[A] Delete the word just after the cursor
[B] Delete the word just before the cursor
[C] Delete the single letter just after the cursor
[D] Delete the single letter just before the cursor
Correct Answer: A

124. "Ctrl + Backspace" is used to
[A] Delete the single letter just before the cursor
[B] Delete the single letter just after the cursor
[C] Delete the word just before the cursor
[D] Delete the word just after the cursor
Correct Answer: C

125. Auto text and Auto correct are ___________ tools.
[A] styling
[B] editing
[C] designing
[D] none of the above
Correct Answer: B

126. In normal view, automatic page breaks _____.
[A] do not display
[B] display on the screen as a single dotted horizontal line
[C] display on the screen above the header and beneath the footer
[D] display on the screen as a line separated by the words Page Break
Correct Answer: B

127. What is the extension of Word files?
[A] .fle
[B] .dot
[C] .doc
[D] .txt
Correct Answer: C

128. To autofit the width of column
[A] Double click the right border of column
[B] Double click the left border of column
[C] Double click the column header
[D] All of above
Correct Answer: A

129. To open Columns dialog box quickly
[A] double click on the left margin area of ruler
[B] double click the space between area on ruler
[C] double click the right margin in ruler
[D] All of above
Correct Answer: B

130. To cancel a job that is printing or one that is waiting to be printed _____.
[A] click the Print button on the Standard toolbar
[B] click the printer icon on the taskbar
[C] double-click the Print button on the Standard toolbar
[D] double-click the printer icon on the taskbar
Correct Answer: B


131. Which of the following enables you to make multiple changes in a document at once?
[A] Find Command
[B] Replace Command
[C] Drag and Drop
[D] Copy Command
Correct Answer: B

132. Which of the following is best for quick copy operation?
[A] Copy and Paste
[B] Windows Clipboard
[C] Drag and Drop
[D] Auto Text
Correct Answer: C

133. Which of the following is best for quick copy operation?
[A] Copy and Paste
[B] Windows Clipboard
[C] Drag and Drop
[D] Auto Text
Correct Answer: C

134. Which of the following operations moves text from clipboard?
[A] Copy
[B] Paste
[C] Drag and Drop
[D] Cut
Correct Answer: B

135. To select a group of words, _____.
[A] click the Group button on the Formatting toolbar
[B] double-click anywhere within the group to be selected
[C] drag the mouse pointer through the characters to be selected
[D] right-click the first and last characters of the group to be selected
Correct Answer: C

136. On which toolbar can you find Format Painter tool?
[A] Standard toolbar
[B] Formatting toolbar
[C] Drawing Toolbar
[D] Picture Toolbar
Correct Answer: A

137. What must be used to control the layering of objects?
[A] Formatting Toolbar
[B] Picture Toolbar
[C] Drawing Toolbar
[D] Image Toolbar
Correct Answer: C

138. Where can you find the Draw Table tool button?
[A] Standard toolbar
[B] Formatting toolbar
[C] Drawing toolbar
[D] Tables and Formatting toolbar
Correct Answer: D

139. Which toolbar has crop button?
[A] Standard toolbar
[B] Formatting toolbar
[C] Drawing toolbar
[D] Picture Toolbar
Correct Answer: D

140. Which of the following is graphics solution for Word Processors?
[A] Clipart
[B] WordArt
[C] Drop Cap
[D] All of above
Correct Answer: A

141. Which of the following is not of the merge process?
[A] Sort the data source records
[B] Format a main document
[C] Edit a data source
[D] Merge the two files to print or create a new document
Correct Answer: A

142. What would you do when you want to update the data in an embedded worksheet range?
[A] double click the worksheet range object
[B] right click worksheet range object & choose format object
[C] edit the data in the destination document
[D] edit the data in the source document.
Correct Answer: A

143. Which command is used to establish a link between a source document and a destination document?
[A] Tools, Link, Documents
[B] Tools, Link
[C] Edit, Link
[D] Edit, Paste Special
Correct Answer: D

144. To select multiple cells, rows, or columns in a table that are not adjacent to one another, select the first cell and then hold down the _____ key while selecting the next cell, row, or column.
[A] Alt
[B] Shift
[C] Enter
[D] Ctrl
Correct Answer: D

145. The paragraph mark (¶) is a formatting mark that indicates where the _____ was pressed.
[A] Tab Key
[B] Spacebar
[C] Enter Key
[D] Shift Key
Correct Answer: C

146. Which of the following option in File pull down menu is used to close a MS Word document?
[A] Quit
[B] Close
[C] Exit
[D] New
Correct Answer: B

147. Which keystroke is used for updating a field?
[A] F6
[B] F9
[C] F11
[D] F12
Correct Answer: B

148. Pressing the _____ key instructs Word to replace an AutoText entry name with the stored AutoText entry.
[A] f1
[B] f2
[C] f3
[D] f4
Correct Answer: C

149. Which of the following function key activates the speller?
[A] F5
[B] F7
[C] F9
[D] Shift + F7
Correct Answer: B

150. Which simplifies the process of formatting text if the same formatting is required in more than one location
[A] Auto Text
[B] Format Painter
[C] Font dialog box
[D] None of the above
Correct Answer: B

Post a Comment

0 Comments