Computer MCQ | 500+ Computer Awareness Practice Quiz Set - 20

Computer Awareness Multiple Choice Practice Set

Computer Awareness Multiple Choice Practice Set
Hello 
Friend's today we are talking about most important topic Computer Awareness Multiple Choice Questions for Computer Exam and General Knowledge helpful for Competitive exams. Computer Awareness section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Awareness are always important for NIELIT Exam, Govt Departmental Exam, IBPS PO, IBPS Clerk and Others Exam.

500+ Computer Awareness Multiple Choice Questions by: Mangal Sir

Choose from these blogs for collection of Computer Awareness questions and answers:
Computer Awareness Practice Quiz
MCQ Set : 20

476. The first movie with terrific computer animation and graphics was released in 1982. What was its name?
[A] Star Wars
[B] Tron
[C] Forbidden Planet
[D] Dark Star
Correct Answer: B

477. Which of the following isn't used in the storage phase of a computer-based information system?
[A] Magnetic
[B] Keyboard
[C] Diskette
[D] Hard disk
Correct Answer: B

478. While buying a PC system, you should first
[A] shop for application programs
[B] identify your hardware components
[C] define your computing needs
[D] call for tenders
Correct Answer: C

479. An AND gate
[A] implements logic addition
[B] is equivalent to a series switching circuit
[C] is an any-or all gate
[D] is equivalent to a parallel switching circuit
Correct Answer: B

480. A modern digital computer has
[A] extremely high speed
[B] large memory
[C] almost unlimited accuracy
[D] All of the above
Correct Answer: D

481. The disk concept for reducing time lost from rotational delay is:
[A] fixed block addressing
[B] cylinder, track, sector data
[C] staggered addressing
[D] graduated block identification
Correct Answer: C

482. What is meant by computer literacy?
[A] Knowing what a computer can and cannot do
[B] Ability to write computer programs
[C] Knowing computer related vocabulary
[D] Ability to assemble computers
Correct Answer: A

483. Data System management has long-term viability as a separate business function because
[A] It requires much technical knowledge
[B] It requires large investments
[C] Specialists in data systems cannot be integrated into a marketing or manufacturing organization
[D] An integrated database accessible to all requires independent management
Correct Answer: D

484. Pick out the wrong statement.
[A] Information stored in RAM can be changed by over writing it
[B] Information stored in ROM cannot be changed by overwriting
[C] Information can be stored in any location of RAM
[D] Computer main memory can be accessed only sequentially
Correct Answer: D

485. Everything computer does is controlled by its
[A] RAM
[B] ROM
[C] CPU
[D] Storage devices
Correct Answer: C

486. Which of the following is a non-impact printer?
[A] Daisy wheel printer
[B] Drum printer
[C] Laser printer
[D] All of the above
Correct Answer: C

487. In virtual storage, program segments stored on disk during processing are called:
[A] Tracks
[B] Blocks
[C] Pages
[D] Sectors
Correct Answer: C

488. Which of the following is usually a special one-time operation that must be completed over a limited time period?
[A] Batch
[B] Patch
[C] Project
[D] Word
Correct Answer: C

489. A device or system not directly connected to the CPU is
[A] On-line
[B] Keyboard
[C] Memory
[D] Off-line
Correct Answer: D

490. The microprocessor of a computer cannot operate on any information if that information is not in its.
[A] Secondary Storage
[B] Main Storage
[C] ALU
[D] Logic Unit
Correct Answer: B

491. A device which converts human readable data into machine language is
[A] Card reader
[B] Card punch
[C] Punched paper tape
[D] Character reader
Correct Answer: D

492. What digits are representative of all binary numbers?
[A] 0
[B] 1
[C] Both [A] and [B]
[D] 3
Correct Answer: C

493. Which of the following symbol sets would be most likely to contain a mathematical symbol such as a degree sign, greater than or equal to, or a Greek letter?
[A] Wingdings
[B] Wingdings 3
[C] Webdings
[D] Symbol
Correct Answer: D

494. Shimmer, Sparkle text, Blinking Background et[C] are known as
[A] Font Styles
[B] Font Effects
[C] Word Art
[D] Text Effects
Correct Answer: D

495. Which of the following can you change using the page setup dialog box?
[A] Margins
[B] Page Orientation
[C] Vertical Alignment
[D] All of the above
Correct Answer: D

496. Ctrl + U
[A] Undelete the previously deleted text
[B] Undo the last changes
[C] Underline the document name
[D] Underline the selected text
Correct Answer: D

497. Which of the following line spacing is invalid?
[A] Single
[B] Double
[C] Triple
[D] Multiple
Correct Answer: C

498. Which would you choose to list Synonyms & Antonyms of a selected word?
[A] Tools, Spelling & Grammar
[B] Tools, Language
[C] Tools, Options
[D] Insert, Cross-reference
Correct Answer: A

499. What is the use of bookmarks in Microsoft Word?
[A] To easily correct the spelling errors
[B] To quickly jump to a specific location in the document
[C] To quickly jump to the ending of the document
[D] To create a link within the document
Correct Answer: B

500. In MS-Word, for what does ruler help?
[A] To set tabs
[B] To set indents
[C] To change page margins
[D] All of the above
Correct Answer: D

Post a Comment

0 Comments